Lunch V 40

Måndag

Dagens kött: Färsbiff på vildsvin serveras med enbär och rosmarinsky, potatismos och vitlöksfrästa grönsaker

Dagens fisk: Färskost och tomatgratinerad fiskfilé, vitvinssås, fänkålsrostade morötter och smörslungad potatis

Veckans gröna: Friterad fetaost, rödbetspuré med citron och pepparrot, vitlöksrostad potatis samt vattenkrasse

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Tisdag

Dagens kött: Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt eller kokt potatis med löksås

Dagens fisk: Ugnsbakad kolja med musselsås, picklad fänkål och friterad jordärtskocka

Veckans gröna: Friterad fetaost, rödbetspuré med citron och pepparrot, vitlöksrostad potatis samt vattenkrasse

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Onsdag

Dagens kött: Långbakad fläsksida, med soja och chiliglace, chilimajo, kimchisallad, rostade sesamfrön och limekokt ris

Dagens fisk: Friterad flundra med brynt lökkräm, gröna ärtor, citron och kokt potatis

Veckans gröna: Friterad fetaost, rödbetspuré med citron och pepparrot, vitlöksrostad potatis samt vattenkrasse

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Torsdag

Dagens kött: Skånsk kalops med pepparrostade morötter, rödbetor och kokt potatis

Dagens fisk: Pocherad kapkummel, mustig paprikasås med salvia och rostad potatis

Veckans gröna: Friterad fetaost, rödbetspuré med citron och pepparrot, vitlöksrostad potatis samt vattenkrasse

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Fredag

Dagens kött: Husets schnitzel med Bearnaise eller rödvinssås, citron, ärtor och stekt potatis

Dagens fisk: Fiskgratäng med räk – och löksallad samt potatismos

Veckans gröna: Friterad fetaost, rödbetspuré med citron och pepparrot, vitlöksrostad potatis samt vattenkrasse

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Lördag

Söndag