Lunch v 38

Måndag

Dagens kött: Hemlagad pannbiff med rosépepparsås, gelé och örtrostad potatis

Dagens fisk: Smörstekt torskfilé med basilikakräm, citron och kokt potatis

Veckans gröna: Rostade sojafärsbollar med veganskörtkräm och kokt potatis

Veckans Sallad: Matig tonfisksallad med ägg, ärtor, sparris och Rhode islandsås

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Pasta: Spagetti ”lady och lufsen” (oxköttbullar i tomatsås)

Tisdag

Dagens kött: Fläsk med löksås eller bruna bönor och kokt potatis eller raggmunk samt lingon

Dagens fisk: Fiskgratäng med räkor, purjolök, dill, vitvinssås och potatismos

Veckans gröna: Rostade sojafärsbollar med veganskörtkräm och kokt potatis

Veckans Sallad: Matig tonfisksallad med ägg, ärtor, sparris och Rhode islandsås

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Pasta: Spagetti ”lady och lufsen” (oxköttbullar i tomatsås)

Onsdag

Dagens kött: Ost och baconfylld köttfärslimpa med gröna ärtor, cognacsgräddsås och stekt potatis

Dagens fisk: Strömming på Freddans vis med skirat smör, gröna ärtor, lingon och potatismos

Veckans gröna: Rostade sojafärsbollar med veganskörtkräm och kokt potatis

Veckans Sallad: Matig tonfisksallad med ägg, ärtor, sparris och Rhode islandsås

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Pasta: Spagetti ”lady och lufsen” (oxköttbullar i tomatsås)

Torsdag

Dagens kött: Husets mustiga gulaschsoppa med syrad grädde, pannkaka med sylt och grädde

Dagens fisk: Husets fisksoppa med räkor och aioli, pannkaka med sylt och grädde

Veckans gröna: Vegansk gulaschsoppa, pannkaka med sylt

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Pasta: Spagetti ”lady och lufsen” (oxköttbullar i tomatsås)

Fredag

Dagens kött: Husets schnitzel med Bearnaisesås eller rödvinssås, citron, gröna ärtor och stekt potatis

Dagens fisk: Ugnsbakad koljafilé på grönsaksbädd, brynt smör och kokt potatis

Veckans gröna: Rostade sojafärsbollar med veganskörtkräm och kokt potatis

Veckans Sallad: Matig tonfisksallad med ägg, ärtor, sparris och Rhode islandsås

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Pasta: Spagetti ”lady och lufsen” (oxköttbullar i tomatsås)

Lördag

Söndag