Lunch V 38

Måndag

Dagens kött: Fläskfilé med grönpepparsås, örtrostad potatis samt varma grönsaker 

Dagens fisk: Smörstekt koljafilé med Skageracksås, citron samt kokt potatis 

Veckans gröna: Pasta Bolognese med vegansk riven ost 

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Tisdag

Dagens kött: Stekt fläsk med löksås eller brunabönor serveras med raggmunk eller kokt potatis och lingonsylt 

Dagens fisk: Fiskgratäng med champinjoner, purjolök, dill och räkor 

Veckans gröna: Pasta Bolognese med vegansk riven ost

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Onsdag

Dagens kött: Plommon späckad fläskkarré med kantarellsås med brynt potatis och äppelmos

Dagens fisk: Strömming på Freddans vis med skirat smör, gröna ärtor, lingon och potatismos

Veckans gröna: Pasta Bolognese med vegansk riven ost

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Torsdag

Dagens kött: Husets mustiga gulaschsoppa (på oxfärs) med cremefraisch, pannkaka med sylt och grädde

Eller

Ärtsoppa med rimmad kokt bog med senap, pannkaka med sylt och grädde 

Dagens fisk: Husets fisksoppa på lax och kolja med räkor och aioli, pannkaka med sylt och grädde 

Veckans gröna: Vegansk gulaschsoppa, pannkaka med sylt 

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos 

Fredag

Dagens kött: Husets schnitzel med Bearnaise eller rödvinssås, citron, ärtor och stekt potatis

Dagens fisk: Ugnsbakad fiskfilé på lökbädd med krämig tomat och hummersås 

Veckans gröna: Pasta Bolognese med vegansk riven ost

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Lördag

Söndag