Lunch V 9

Måndag

Dagens kött: Oxfärsbiff med Dijongräddsås, baconfrästa haricots Verts samt stekt potatis

Dagens fisk: Ångad fiskfilé med brynt dillsmör på grönsaksbädd med kokt potatis

Dagen gröna: Två sorters paj med matig bönsallad och wasabikräm

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Tisdag

Dagens kött: Fläsk med löksås eller bruna bönor och kokt potatis eller raggmunk samt lingon

Dagens fisk: Andalusisk fiskgratäng med tomat, lök och räkor serveras med potatismos och vitvinssås

Dagen gröna: Två sorters paj med matig bönsallad och wasabikräm

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Onsdag

Dagens kött: Ugnsbakad kycklingfilé med dragonsås, rostad potatis och varma grönsaker

Dagens fisk: Strömming på Freddans vis med skirat smör, gröna ärtor, lingon och potatismos

Dagen gröna: Två sorters paj med matig bönsallad och wasabikräm

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Torsdag

Dagens kött: Matig gulaschsoppa med syrad grädde samt pannkakor, sylt och grädde

Dagens fisk: Husets mustiga fisksoppa med räkor och aioli samt pannkakor, sylt och grädde

Dagen gröna: Vegansk gulaschsoppa med pannkakor och sylt

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Fredag

Dagens kött: Husets schnitzel med Bearnaisesås eller rödvinssås, citron, gröna ärtor och stekt potatis

Dagens fisk: Friterad rödspättafilé med remouladsås, citron och kokt potatis

Dagen gröna: Två sorters paj med matig bönsallad och wasabikräm

Alltid: Köttbullar, gräddsås, lingon, pressgurka och potatismos

Lördag

Söndag